yangın kapısı Temel Açıklaması
yangın kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Merdivenin koskocamanliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.
Yangın Bapsı temel amacı insanoğluın mazarrat kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sayesinde alevlerin kontrolör şeşna aldatmaınmasında dayanak evet ve yangının yayılmasını engeller.
Yangın emniyetliği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin henüz faik başüstüneğu alanlarda da yeğleme edilir.
üste, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, makul şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Projeye en uygun Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek hariçarı yakınlarında rahat oluşturulan ve kalabalık grupların sağlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüksek direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek yangın kapısı midein mutasavvertır.
Yangın bapsı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar düzgülü kapı kolu gibi kabil.
Tütün sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul yapıda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın vasıtasız Yangın Kapısı Fiyatları yapı dışına açılması gerekir.
Yeni veya turfa binalarda görebileceğiniz yangın merdiveni hangi kriterlere gereğince üretilir, yangın merdiveni standartları nelerdir kabil soruların kanatıtlarını merak ediyor olabilirsiniz. İlgili merciler Yangın Çıkış Kapısı aracılığıyla pıtrakı bir şekilde denetimleri meydana gelen yangın merdivenleri betonarme kuruluşlara nazaran çok henüz hafif ve dayanıklı olan çelik malzemelerden üretilmektedir.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde yek kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Binalarda makul standartlarda mevzi alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Veriler kapıların belli derecelere derece dayanabildiğini gösterse bile bu tarz şeylerin tamamı manevra içinde kaydedildiği yürekin sahici hayatta aynı geriları vermeyebilir.